Kozijnen schoonmaken/conserveren

Het onderhoud van uw kozijnen is van invloed op de levensduur. Het is daarom verstandig om kozijnen minimaal één keer per jaar te reinigen. Regulier glaswasonderhoud kan echter niet voorkomen dat kozijnen door sterk wisselende weersinvloeden na verloop van tijd zullen verweren.

Met name kunststof en aluminium kozijnen dienen periodiek geconserveerd te worden. Conserveren houdt in dat uw kozijnen voorzien worden van een vuil- en waterafstotende laag waardoor corrosie voorkomen wordt. De levensduur van uw kozijnen zal hierdoor aanzienlijk verlengd worden. Atmosferische vervuilingen kunnen aluminium en kunststof kozijnen aantasten. Afhankelijk van het soort vervuiling kunnen dit soort kozijnen handmatig worden gereinigd met alkalische reinigingsmiddelen. Vervolgens kunnen deze kozijnen een behandeling krijgen waardoor vuil niet zo snel meer aan het kozijn hecht (conserveren).

Werkzaamheden

Dakkapel laten reinigen

Aluminium kozijnen

  • Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij verdere reiniging.
  • Het reinigen van de kunststof of aluminium kozijnen met een speciale beschermlaag. welke uiteraard geen schade aan het product toebrengt, maar welke zwarte vuilstrepen wel verwijderd.
  • Het nawassen van de kunststof of aluminium kozijnen met een vuilafstotende shampoo met een lichte wascomponent.
  • Het op traditionele wijze wassen van de buitenbeglazing.

Houten kozijnen

Uiteraard kan Hcs cleaningservice ook uw houten kozijnen schoonmaken. Op het schilderwerk zijn in de loop van de tijd vaak zwarte lekstrepen zichtbaar, door de houten kozijnen tijdig schoon te maken kan het schilderwerk vaak jaren worden uitgesteld zonder dat dit de kwaliteit van het hout aantast. Vanzelfsprekend worden er geen hogedrukspuit, chloor, wasbenzine, schuurmiddelen of schuursponsen gebruikt bij het reinigen.

Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur raadt Hcs cleaningservice u aan om uw kunststof of aluminium kozijnen minimaal eenmaal per jaar te laten schoonmaken.