Gevelreiniging

Uw gevel en voegen hebben veel te verduren vanwege het klimaat in ons land. De gebruikte natuurlijke materialen vervuilen door weersinvloeden te vervuilen waardoor de gevel van uw bedrijfspand niet meer het door U gewenste aanzicht heeft.  Het aanzicht van uw gevel zorgt voor een eerste indruk dus is het wenselijk om uw gevel regelmatig  grondig te laten reinigen. Op basis van onze jarenlange ervaring en deskundigheid bepalen wij in onderling overleg welke reinigingsmethode het beste resultaat zal opleveren.

Gevelreinigingsopties

index3

Lichte vervuiling

  • Het technisch reinigen van de bakstenen onder hoge druk zonder vuilvrees, waarbij de druk wordt aangepast ten einde schade aan het voeg- en metselwerk te voorkomen.
  • Met leidingwater dat door onze machines verhit wordt tot 145ºC en onder hoge druk (max. 300 bar) tegen de gevel word gespoten. op deze werkwijze verwijdert het meeste vuil van uw gevel. Zoals aanslag van algen en mos.
  • Door de combinatie van druk en warmte laat lichte vervuiling los.

Matige vervuiling

  • De gevels reinigen met een gevelreinigingspasta dit zorgt voor een mooi eindresultaat, zonder dat de voegen beschadigen!
  • Het weg spoelen van het opgeloste vuil en uw gevel is weer als nieuw.
  • Het verwijderen van de ijzers in de gevels zoals spijkers/ haken etc.
  • Afhankelijk van het gebruikte reinigingsmiddel vangen we het afvalwater op. Dit wordt gezuiverd, waardoor het milieu wordt gespaard.

Tip: door de gevel te impregneren behoudt u het resultaat vele malen langer!

Impregneren

De mogelijkheid bestaat om gevels met waterafstotend impregneermiddel te impregneren. Dit hydrofobeermiddel voorkomt bovendien dat voegen kapot vriezen. Voordat de gevel geïmpregneerd kan worden zal eerst de gevel gecontroleerd moeten worden op scheuren of gaten. Bijkomend voordeel van impregneren is dat de spouwisolatie droog blijft, wat het isolerende vermogen van de spouw weer ten goede komt. Impregneermiddel is een ademend middel. Dit houdt in dat vocht wat van binnenuit komt toch naar buiten kan. Wij geven 10 jaar garantie opwaterafstotendheid.

Bij het impregneren van uw gevel voert HCS het volgende uit:

  • Het impregneer middel wordt door de zogenaamde vloeimethode op de gevel aangebracht.
  • Na het impregneren parelen druppels af, terwijl de gevel blijft ademen.

Belangrijk: laat vóór het impregneren altijd uw gevel reinigen, tenzij het om nieuwbouw gaat.