Gevelbeplating reinigen

Gevelbeplating raakt in de loop der tijden vervuild door weersinvloeden, stof in de lucht, zure regen, algen en mossen. Reiniging van gevelbeplating wordt ten onrechte vaak overgeslagen.HCS Cleaningservice beschikt over de nodige expertise om gevelbeplating grondig te reinigen.

Typen gevelbeplating

index3

Hout

Het is wellicht niet algemeen bekend dat u door een periodieke reiniging van uw houten gevelbekleding de 5 jaarlijkse schilderbeurt tot wel 3 jaar kunt uitstellen. Tevens kunt U  zo houtrot voorkomen. HCS Cleaningservice houdt uw schilderwerk in conditie door het vuil tijdig verwijderen.

Trespa

Dit materiaal kent vrijwel iedereen. Het zal u wellicht al eens eerder zijn opgevallen dat over het uiterlijk van trespa op termijn vaak een vieze sluier komt te liggen. Het is een zogenaamd ‘zacht type gevelbekleding’. Hierdoor kan vuil op termijn intrekken. Dit kan voorkomen worden door tijdig en periodiek te reinigen. Met het juiste reinigingsmiddel kan HCS Cleaningservice zelfs verweerd trespa reinigen en in veel gevallen zelfs de oude platen weer als nieuw doen lijken.

Keralit

Dit is een hard type gevelbekleding met houtnerf structuur.  Bij voorkeur wordt Keralitbehandeld met een relatief sterke reiniger en speciale borstels. Keralit is opgebouwd uit gerecyclede kunststoffen met daarover een folie waarin vuil kan gaan zitten.

Eternit

Eternit gevelbekleding is gemaakt van vezelcement en kan dus qua uiterlijk erg verschillen. Indien men te lang wacht met het reinigen van Eternitzal men al gauw spijt krijgen. Vuil kan zich zo diep in het materiaal nestelen dat zelfs de meest grondige reiniging geen resultaat meer oplevert. Wacht daarom niet te lang!