Dakkapel reinigen

Een dakkapel is de kroon op uw huis. Maar omdat een dakkapel veel water, vuil en vogelpoep vangt is het vaak ook een echte ‘vuilvanger’. Met name op de gedeelten waar mos, algen en aanslag zich kunnen nestelen. Ook de rest van de dakkapel wordt onder invloed van normale weers- en omgevingsinvloeden op den duur echter vies, wat niet alleen de levensduur maar ook het aangezicht zeker niet ten goede komt. Bovendien wordt hierdoor de levensduur van de dakkapel verkort.

Heeft u zo’n grauwe of groene dakkapel? Daar kan Hcs cleaningservice wat aan doen! Met de juiste middelen en materialen maken wij uw dakkapel weer helemaal schoon.

Onze aanpak

Dakkapel laten reinigen

Bij het reinigen van uw dakkapel voert HCS de volgende schoonmaakwerkzaamheden uit:

  • Het met stromend water verwijderen van stof, zand en andere materialen die een schurend effect zouden kunnen hebben bij verdere reiniging.
  • Het verwijderen van losliggend vuil op het dakoppervlak, zoals bladeren, mos, slib, vuurwerkresten, vogelnestjes etc.
  • Het doorspoelen, controleren en ontstoppen van eventueel aanwezige afvoerpijpjes
  • Het reinigen van de gehele buitenzijde van de dakkapel met een reiniger welke geschikt is voor het materiaal waaruit de dakkapel is vervaardigd. Of de dakkapel nu bekleed is met Trespa, Keralit, Werzalit, Eternit, Swish of hout, wij hebben de geschikte reiniger die uiteraard geen schade aan het product toebrengt!
  • Het reinigen van de kunststof, aluminium of houten kozijnen met een intensieve reiniger welke uiteraard geen schade aan het product toebrengt.
  • Het nawassen van de gehele dakkapel met een vuilafstotende shampoo met een lichte wascomponent.
  • Het op traditionele wijze wassen van de buitenbeglazing van de dakkapel.

Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur raadt HCS u aan om uw dakkapel eenmaal per jaar te laten schoonmaken, afhankelijk van het type dakkapel, de positie van de dakkapel op het dak en overige omgevingsfactoren.

Afhankelijk van het dak en de bereikbaarheid wordt de dakkapel schoongemaakt door het dak te betreden (uiteraard wordt hierbij gebruik gemaakt van valbeveiliging) of door middel van de inzet van een steiger of hoogwerker. Vanzelfsprekend wordt er nooit een hogedrukspuit gebruikt bij het schoonmaken van de dakkapel, om zo schade te voorkomen.

Voor een optimaal resultaat en een lange levensduur raadt Hcs cleaningservice u aan om uw dakpannen ongeveer elke vijf jaar te laten schoonmaken, en iedere twee jaar te laten behandelen met een antimosvloeistof.